Zaštita okoliša u Bosni i Hercegovini sporedna je tema koja dobiva javni prostor uglavnom kada se vrše intervencije zbog već izraženih posljedica problema u ovoj oblasti. Znanja i informacije koji su danas dostupni govore o nužnosti značajnijeg angažmana svih relevantnih učesnika i učesnica u procesu zaštite okoliša i očuvanja prirodnih resursa.

Mladi političari i političarke mogu i trebaju biti kapaciteti za iniciranje unutarnjih organizacijskih i institucionalnih promjena na putu ka ozbiljnijem i snažnijem angažovanju cijelog društva u očuvanju okoliša.

Ukoliko ste motivirani da djelujete unutar svojih političkih organizacija – i šire, pozivamo Vas da se prijavite na radionicu „Zaštita okoliša kroz djelovanje mladih političara/ki“.

KO?

Prijaviti se mogu mladi iz političkih stranka iz cijele Bosne i Hercegovine, do navršenih 30 godina.

KADA?

Radionica će se održati u četiri bloka: dva jednodnevna Zoom susreta u augustu i septembru, dva dvodnevna susreta uživo u oktobru i novembru (u skladu sa mogućnostima u vezi sa  epidemiološkom situacijom).

ŠTA OČEKUJEMO?

Od vas očekujemo kontinuiranu posvećenost i prisustvo svim susretima, sa naglaskom da je prisustvo na Zoom susretima obavezan uvjet za nastavak učešća u radionici. Nakon svakog susreta, učesnici i učesnice trebaju upotpuniti zadatke kreirane na radionicama do narednog susreta, a finalni zadatak odnosi se na inicranje promjena odnosa političkih stranaka prema temi zaštite okoliša.

ŠTA VI MOŽETE OČEKIVATI?

Od nas očekujte pomoć i podršku u osnaživanju vaših kapaciteta da na dnevni red političkih stranaka i javnog prostora donesete sadržaje važne za promjenu odnosa prema zaštiti okoliša

Pokrivamo troškove vašeg hotelskog smještaja na bazi punog pansiona.

KAKO SE PRIJAVITI?

Pošaljite nam Vaš CV i kratko motivaciono pismo (do jedne stranice A4 formata) na info@mpi.ba, sa naznakom „Prijava za radionicu“. Rok za prijavu: 10.08.2021. godine. Radionica je aktivnost projekta Priroda i društvo, koji se realizuje uz podršku projekta „Misli o prirodi!“ koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.